Voor eerlijke politiek
 

Punten van de SVP

 1. SVP blogs.
  De (bestuurs)leden van de SVP gaan komende tijd blogs maken over actuele onderwerpen in de gemeente. 
 2. Natuurbehoud.
  Het welzijn van onze natuur is voor de SVP al sinds het begin een topprioriteit. Ook aankomende jaren blijven wij hiervoor strijden. Wíj zijn sterke voorstanders van één boom kappen is minimaal twéé terug planten. Zo moet er ook om hoogbouw heen meer natuur komen.
 3. Wandelbankjes.
  Voor degene die slecht te been zijn (met name de ouderen) willen wij wandelbankroutes creëren. Op deze manier worden de ouderen gestimuleerd om toch een stukje te wandelen. Op deze bankjes kan je namelijk leunen. Wij zien dat ouderen nog heel graag willen wandelen, maar vaak moeite hebben met het opstaan uit de reguliere banken die door de gemeente staan. Een wandelbank is zou een hele uitkomst zijn voor vele. 
 4. Vrijwilligers
  Wíj vinden dat alle vrijwilligers in de gemeente beloont zou moeten worden door de gemeente. Dit kan van alles zijn. Denk aan een vrijwilligersuitje, een kerstpakket etc. 
 5. Skatebanen.
  De afgelopen jaren heeft de SVP zichzelf al ingezet voor het onderhoud van de skatebanen. Ook de komende jaren zal de SVP zich blijven inzetten voor het onderhoud en de veiligheid van de skatebanen. Dit natuurlijk in overleg met de omwonende en de jeugd.
 6. Zonnepanelen.
  Als partij vinden wij dat elk huis verzien moet worden van zonnepanelen. Ook de nieuwere woningen.
 7. Zonnepanelenveld.
  Voor onze mooie gemeente zal het een verrijking zijn om zonnepanelen te plaatsen op de daken grote panden, zoals bedrijfspanden etc.. Er zou stroom voor de hele gemeente opgewekt kunnen worden door middel van zo'n zonnepanelenveld.
 8. Filmmiddagen.
  Tot een aantal jaar geleden had onze voorzitter Frans van de Wiel filmmiddagen georganiseerd voor de minderbedeelde kinderen in onze gemeente. Er zijn plannen dit zo snel mogelijk weer in te voeren.
 9. Hondenbelasting.
  Ongeveer 57% van de gemeente heeft geen hondenbelasting meer. Ook wíj willen dit zo snel mogelijk afgeschaft hebben in de gemeente. Ook zou de gemeente voor meer poepzakjespalen moeten zorgen.
 10. Prikken met Corry.
  Bestuurslid Corry Evers - de Rooij prik al enige tijd enthousiast door in onze gemeente. Dit doet zij met veel plezier en gaat die nog járen doen.
 11. Weggeefwinkel,
  Wíj vinden het belangrijk dat er in onze gemeente weer een weggeefwinkel komt, die mede-beheerd wordt door de gemeente. 
 12. Jongere buurthuizen.
  Al jaren pleit de SVP voor buurthuizen voor de jongeren. een buurthuis voor activiteiten, samenkomen én natuurlijk voor freubelmiddagjes voor de kinderen.
 13. Gemeentelijk vuurwerkshows.
  Eén algemene vuurwerkshow voor de gemeente zou een heel mooie aanwinst zijn. Dit zowel voor de veiligheid als voor het samenkomen.
 14. Boa's
  Voor de SVP is de veiligheid van ons medemens uitermate belangrijk. Het opleiden van meer boa's, vanuit de gemeente, zou een goede oplossing zijn. Ideaal zou zijn als mensen in de bijstand opgeleid zouden kunnen worden tot boa door de gemeente. Hier staat natuurlijk een vergoeding tegenover. 
 15. Burgerparticipatie:
  Als SVP zijnde zullen wij online meer polls zetten, waarbij iedereen zou kunnen stemmen en meepraten over onze punten en actuele onderwerpen van de gemeente. 
 16. Schoolzwemmen.
  Wíj vinden dat alle schoolleerlingen tot groep 4 zwemles moet krijgen onder schooltijd. Er zijn nog te veel kinderen die zwemmen lastig vinden. 
  Wíj vinden ook dat kinderen tot en met 17 jaar het zwemmen gratis moet zijn. 
 17. Het onderhouden van de begraafplaatsen.
  Bestuurslid Corry Evers - de Rooij zet haarzelf al jaren in voor het onderhoud van de begraafplaatsen in onze gemeente. Het onderhouden van begraafplaatsen is het minsten wat wij voor de overledenen de hun nabestaanden kunnen doen. 
 18. Samenwerking binnen de partijen.
  Het is voor de gehele gemeente belangrijk dat alle partijen samenwerken met elkaar. Dit is bevordelijk voor ieder. 
 19. Grote markten.
  Het zou euforisch zijn voor onze gemeente om weer grote markten te hebben. Dit is goed voor het onderlinge contact en gezelligheid tussen de mensen.
 20. Podcast.
  Als SVP zijnde gaan wij binnenkort beginnen aan een seriereeks van podcasts. 
 21.  Gaybrapad.
  Voor onze gemeente zou het een mooie aanwinst zijn om een gaybrapad (regenboog zebrapad) aan te leggen. 
 22. Roze gemeente.
  Er zijn al een aantal gemeenten die zichzelf mogen bestempelen als een Roze gemeente. Dit houdt in dat de gemeente solidair is met de LHBTI-gemeenschap.
 23. Pridevlag openbare gebouwen.
  In een aantal gemeente wordt er een pridevlag opgestuurd naar openbare gebouwen en bedrijven. Deze mógen dan op roze maandag, paarse vrijdag en tijdens pridemaand de pridevlag uithangen. 
 24. Het pad rondom de veste
  Het is belangrijk dat de paden rondom de veste goed onderhouden blijft.
 25. Ecologische supermarken 
  Het aanleggen van een ecologisch, biologische supermarkten met lokale producten lijkt ons een goede oplossing. 
 26. Internetcafé 
  Het aanleggen van internetcafé kan voor vele voor zowel gezelligheid als ontspanning zorgen. Dit zou eventueel een Starbucks of een lokaal bedrijf kunnen zijn. Het is ons opgevallen dat ik andere gemeenten vaak jongeren gezamenlijk bijeenkomen bij zo'n internetcafé.  Natuurlijk met gratis WiFi. 
 27. Ondergrondse garages
  Om het parkeertekort te kunnen oplossen in een beperkte ruimte zou het ideaal zijn om een parkeergarage aan te leggen op plekken waar dat nodig is.
 28. Investeren
  Voor de SVP is het belangrijk dat er niet altijd maar bezuinigd wordt. Het is belangrijker om te investeren. Zo hebben wij er als gemeente op langer termijn meer aan. Dit zal geld besparen en opleveren.


Natuurlijk worden er geregeld nieuwe punten toegevoegd.

E-mailen
Map
Info
Instagram