Voor eerlijke politiek
 

Ons bestuur

Ons bestuur bestaat uit een hecht groepje van 6 toegewijde, sociale mensen.

Wij zijn een divers groepje die opkomen voor de rechten van de mens, natuur & dieren. Het welzijn van anderen is voor ons een topprioriteit.

Als clubje staan we voor de OEGGDAR (Openheid, Eerlijkheid, Gelijkheid, Gerechtigheid, Diversiteit, Acceptatie en Respect), de 7 punten van de SVP.


Met het hele team strijden wij met, voor en door de burgers. Dit hebben wij altijd met plezier gedaan en zijn van plan om dit nog jaren te doen. Ieder mens is immers gelijk en zo moeten zij ook behandeld worden. 

Het meest sociale bestuur van de gemeente stelt zichzelf hieronder voor.


Ons team

Mariska Cornet

Mariska Cornet

Positie Bestuurslid, partijsecretaris, fractievoorzitter en raadslid

Geboortedatum 05-05-1969

Geboorteplaats Haarlem, NH, NL

Over Ik ben Mariska Cornet ik ben geboren in Haarlem. 14 jaar geleden ben ik met mijn gezin van 5 kinderen naar het mooie Geertruidenberg verhuisd, om met hen hier oud te worden. Na een periode van uitvaartzorg, thuiszorg en de supermarktketen heb ik samen met mijn echtgenoot een tandtechnisch laboratorium geopend. Na het overlijden van mijn echtgenoot ben ik overgestapt naar het busvervoer, hier ben ik nu bus begeleidster in een bus voor een SBO school. Ik ben actief voor de partij sinds nov 2020. Per okt 2021 heb ik het secretariaat van Lilian Klaassen overgenomen. Als u alle verkiezingsprogramma’s leest, zult u het met mij eens zijn dat we eigenlijk allemaal hetzelfde willen voor onze gemeenschap, natuur, sociale woningen, jeugd- en ouderenzorg, monumentenbehoud, noem maar op. Uw keuze bepaalt de gemeenteraad, stemt u dus vanuit uw hart, want dat is eerlijk. Dat is waar wij voor staan. Ik wil dan ook graag een voorbeeld zijn voor de inwoners van onze gemeente om te laten zien, hoe het is om een sociaal persoon te zijn, daarom heb ik me bij SVP aangesloten. Ik hoop iets waardevols te kunnen betekenen voor onze mooie gemeente.

Audrey Eberhard

Audrey Eberhard

Positie Bestuurslid, lid steunfractie, burgerlid en beheerder websites & socialmedia-accounts

Geboortedatum 02-03-2001

Geboorteplaats Breda, NB, NL

Over Hey! Ik ben Audrey, geboren in Breda en getogen in Geertruidenberg. In juni 2020 werd ik gevraagd om mij bij de SVP aan te sluiten. Hier heb ik in juni 2021 volmondig ja tegen gezegd. Waarom SVP: ik kom uit een gezin waar vrij wisselende stemmen vandaan kwamen, hierbij voelde ik mij niet op mijn gemak, en dacht dit moet anders kunnen. In mijn omgeving had ik vrienden die vrij links waren, waar ik mij stukken beter bij voelde, en besloot hierdoor me aan te sluiten bij de SVP Geertruidenberg, omdat ze meer openheid en gerechtigheid bieden. Inmiddels sta ik derde op de lijst en kijk ik uit naar de verkiezingen. Graag wil ik de stemmen van diegene die zich ongehoord voelen, laten horen wáár dat kan. Ik vind het belangrijk om, in welke situatie dan ook, eerst ieders opinie aan te horen, voordat ik een weloverwogen keuze maak. Met passie strijd ik tegen ongelijkheid in onze samenleving. Ook beheer ik de socialmedia-accounts van de partij. De komende jaren wil ik mij met alle liefde en in alle eerlijkheid strijdbaar maken voor alles wat leeft in de gemeente. Zowel voor de mens als dier en natuur.

Frans van de Wiel

Frans van de Wiel

Positie Bestuurslid, lid steunfractie en partijvoorzitter

Geboortedatum 26-09-1958

Geboorteplaats Waalwijk, NB, NL

Over Hoi ik ben Frans van de Wiel, trotse voorzitter van de SVP Geertruidenberg, geboren in 1958 te Waalwijk, maar woon ondertussen alweer 41 jaar in ons mooie Raamsdonksveer, gemeente Geertruidenberg. Na een huwelijk van 25 jaar, zijn mijn vrouw en ik gescheiden, samen hebben we 3 pracht kinderen en ondertussen 8 kleinkinderen. Het sociale komt van huis uit, mijn vader was een echte PVDA man en actief vakbond strijder in de schoenenindustrie. Waarom de SVP zult u zich afvragen. Omdat ik een echte socialist ben, een echte arbeider in hart en nieren. Nadat ik met 14 jaar van school af kwam, ben ik meteen gaan werken. Na 46 jaar gewerkt te hebben in de fabriek, heb ik een hoop bijgeleerd, zowel persoonlijk als bestuurlijk met dank aan mijn beste vriend Piet De Peuter, tot waar ik nu sta, als lijsttrekker van onze partij als gemeenteraadslid, voor de gemeente Geertruidenberg. Ik en alle leden binnen de SVP strijden voor alle mensen, jong en oud, maar vooral voor mensen die onderaan in de maatschappij staan. Ook wil ik mij inzetten tegen klimaatverandering en voor natuurbehoud. Als amateur weerman zie ik dat dit verkeerd gaat. Daarom is verduurzamen zo belangrijk. Wij zetten ons in om dit betaalbaar te maken voor alle lagen van de bevolking binnen onze gemeente.

Lilian Klaassen

Lilian Klaassen

Positie Bestuurslid & controlerende van [online] teksten

Geboortedatum 19-06-1958

Geboorteplaats Bergen op Zoom, NB, NL

Over Hallo, ik heet Lilian Klaassen. Ik ben geboren en opgegroeid in Bergen op Zoom. Na het overlijden van mijn beide ouders heb ik van mijn 21 tot 33 wat rond gevlogen in ons mooie Brabant en ben, alweer ruim 30 jaar geleden “geland” in Raamsdonksveer. De krab en de faant zijn al lang geleden dikke vrienden geworden, “agge mar leut et” betekent hier hetzelfde. Een carnavalshart komt van binnenuit. In de ruim 30 jaar jaar geleden dat ik hier mijn thuis heb gevonden (bijna de helft van mijn leven) heb ik natuurlijk niet stil gezeten. Gewerkt, eerst als metaalbewerkster. Getrouwd, moeder geworden van de liefste dochter en zoon ever! (Dat zegt elke moeder over haar kinderen) Veel vrijwilligerswerk gedaan, van baby-artikelen-en-kledingbeurzen tot activiteitenbegeleidster, collecteren voor reumafonds, hart-en nierstichting, project techniek van basisschool naar middelbaar. Jarenlang actief lid voor de SP, sinds 2018 bewust voor SVP gekozen en tot najaar 2021 het secretariaat beheerd. Wegens mijn drukke fulltime job overgedragen aan Mariska van Overveld-Cornet, onze nr 2 op de lijst. De laatste 16 jaar ben ik werkzaam bij een groot bedrijf op Dombosch, op diverse afdelingen veel geleerd en ervaring opgedaan, sinds 8 jaar bij afdeling inventarisatie. 20 jaar geleden ben ik gescheiden, omdat…………… Ik ben opgegroeid in een cultuur waarin je als vrouw geen investering waard was voor studie, want “het enige recht van de vrouw was het aanrecht” toen een zeer populaire grap. De laatste 50 jaar is er veel veranderd, ik heb de bomen de helft van hun gebladerte zien verliezen (vroeger bleef ik droog bij een wandeling in de regen in het bos), ik heb normen en waarden zien bijgesteld worden ten gunste van winst en egoïsme. Ik heb eerste levensbehoeften zien veranderen van een dak boven je hoofd en gezond zelf gemaakt eten op tafel naar het “noodzakelijk” bezit van een smart-phone en thuisbezorgd. Ik heb oogluikend onder de mat geschoven fedofilie zien bijgesteld worden naar bespreekbaar en onacceptabel. Vrouwen zien veranderen van aanstichtster naar slachtoffer. LHBTI-ers van in elkaar geramd tot geaccepteerd. Arbeidsmigranten van gediscrimineerd tot collega. We zijn op de goede weg, maar we zijn nog lang niet bij gelijkheid voor iedereen, ook dat moet van binnenuit komen. Daarom voor mij SVP, stuk voor stuk allemaal mensen met het hart op de juiste plaats, die gaan voor rechtvaardigheid en eerlijke politiek.

Corry Evers - de Rooij

Corry Evers - de Rooij

Positie Bestuurslid

Geboortedatum 06-03-1949

Geboorteplaats Raamsdonksveer, NB, NL

Over Ik ben Corry Evers de Rooij. Geboren en getogen in Raamsdonksveer. Ik ben een mensen mens. Wie mij kent, weet waarom. Sinds 2002 ben ik lid van de Wijkraad-Zuid en meld ik verstoringen die ik tegen kom en onderneem actie om ze op te lossen, wat meestal ook lukt. Van 2004 tot 2018 ben ik actief lid geweest voor de SP. Na onze bewuste afsplitsing van teveel landelijke “regeltjes” hebben wij de SVP opgericht, die gaat voor open en eerlijke politiek, wat volledig aansluit bij waar ik voor sta. Omdat mens, dier en milieu belangrijk zijn, voor de toekomst van onze kinderen en onze gemeente wil ik daar ook een steentje aan bijdragen. Er zijn al vele projecten waarop goede resultaten zijn behaald. Zo loop ik al vele jaren regelmatig zwerfvuil te prikken voor een schonere woonomgeving. Ook maak ik mij hard om de Oude Begraafplaats bij de Lambertuskerk opgeknapt te krijgen. Dat behoort al 20 jaar van de gemeente en er wordt weinig tot niets aan gedaan. Herinneringen die niet verloren mogen gaan, ook al ligt het afgelegen. Ook het Oorlogsmassagraf ligt er triest bij, en het hoort triest te zijn, maar niet in achterstallig onderhoud We mogen dit nooit vergeten!!!

Piet de Peuter

Piet de Peuter

Positie Bestuurslid, lid steunfractie, partij adviseur, partijwoordvoerder, penningmeester & aankomend wethouder

Geboortedatum 02-03-1954

Geboorteplaats Raamsdonksveer, NB, NL

Over Geboren en getogen in Raamsdonksveer, 68 jaar, trotse vader en opa, getrouwd met Dineke, advocaat en sociaal raadsman, Quaker en (goede) communist, vele jaren gemeenteraadslid, penningmeester bestuur SVP, had bestuursfuncties in woningbouw, kinderopvang, onderwijs. Lijfspreuk: "Er zijn ergere dingen in de wereld".


E-mailen
Map
Info
Instagram